Digitale Prothese Avadent

De ontwikkelingen staan niet stil, ook in de tandheelkunde niet. Het vervaardigen van bijvoorbeeld kronen met de computer wordt al enige jaren toegepast in de tandheelkunde. Als gecertificeerd AvaDent behandelaar kunnen wij protheses maken die ontworpen worden met behulp van een computer.

 

Hoe wordt een AvaDent Prothese gemaakt?

Het afdrukken en aanmeten van de gebitsprothese gebeurt nog steeds in de mond. Daarna worden alle afdrukken en gegevens door middel van een scanner in de computer gezet. De prothese wordt digitaal ontworpen en volledig computergestuurd gefreesd. Door deze methode krijgt de prothese een perfecte passing. Gezamenlijk bepalen we de stand en kleur van de tanden. De gebitsprothese wordt vervolgens speciaal voor u op maat gemaakt.

 

Waar wordt een AvaDent Prothese van gemaakt?

Een gebitsprothese van AvaDent wordt gemaakt van bio-hygiënisch materiaal. De AvaDent Prothese wordt uit een solide blok geslepen en niet gegoten in een gietvorm. Het eindresultaat is hierdoor compacter en sterker. De pasvorm sluit perfect aan op uw kaak en zorgt ervoor dat u minder pijnplekken in uw mond krijgt. Bij een prothese van AvaDent heeft u geen last van een typische prothesemondgeur.

 

Wat als ik AvaDent Prothese verlies?

Geen probleem. Uw tanden zijn digitaal vastgelegd in onze computer, dus wij kunnen op korte termijn exact dezelfde AvaDent Prothese maken.

 

Wat zijn de voordelen van een AvaDent Prothese?
  • Perfect en aangenaam passend; geen loszittend kunstgebit.
  • Voorkomt pijnplekken in de mond.
  • Sterk materiaal, geen breuken.
  • Geen last van een typische prothesemondgeur.
  • Geen verkleuring van de randen langs de tanden.
  • Snel, behandeling is al mogelijk in 3 afspraken.
  • Wordt normaal vergoedt door de zorgverzekering.
Van der Male Tandprothetiek - Digitale gebitsprothese