Digitale Prothese

De ontwikkelingen staan niet stil, ook in de tandheelkunde niet. Het vervaardigen van bijvoorbeeld kronen met de computer wordt al enige jaren toegepast in de tandheelkunde. Als gecertificeerd behandelaar kunnen wij gebitsprotheses maken die ontworpen worden met behulp van een computer.

 

Hoe wordt een Digitale Prothese gemaakt?

Het aanmeten van de digitale gebitsprothese gebeurt nog steeds in de mond, echter niet meer door te happen maar d.m.v. een mondscanner welke de gegevens registreert en verstuurd naar de computer. De prothese wordt vervolgens digitaal ontworpen en volledig computergestuurd gefreesd. Door deze methode krijgt de prothese een perfecte passing. Gezamenlijk bepalen we de stand en kleur van de tanden. Het kunstgebit wordt vervolgens speciaal voor u op maat gemaakt.

 

Van welk materiaal wordt een Digitale Prothese gemaakt?

Een digitale gebitsprothese wordt gemaakt van bio-hygiënisch materiaal. Het digitale kunstgebit wordt uit een solide blok geslepen en niet gegoten in een gietvorm. Het eindresultaat is hierdoor compacter en sterker. De pasvorm sluit perfect aan op uw kaak en zorgt ervoor dat u minder pijnplekken in uw mond krijgt. Bij een digitale gebitsprothese heeft u geen last van een typische prothese mondgeur.

 

Wat als ik mijn Digitale Prothese verlies?

Geen probleem, uw tanden zijn digitaal vastgelegd in onze computer. Hierdoor kunnen wij op korte termijn exact dezelfde digitale prothese opnieuw voor u maken.

Wat zijn de voordelen van een Digitale Prothese?
  • Perfect en aangenaam passend; geen loszittend kunstgebit.
  • Voorkomt pijnplekken in de mond.
  • Sterk materiaal, geen breuken.
  • Geen last van een typische prothese mondgeur.
  • Geen verkleuring van de randen langs de tanden.
  • Snel, behandeling is al mogelijk in 3 afspraken.
  • Wordt normaal vergoedt door de zorgverzekering.
Van der Male Tandprothetiek - Digitale gebitsprothese