Gedeeltelijke gebitsprothese

Wanneer uw eigen gebit niet meer goed functioneert kan een gebitsprothese of kunstgebit noodzakelijk zijn. Als een deel van de eigen tanden en kiezen daarbij aanwezig blijft in de kaak dan wordt het eigen gebit aangevuld met een gedeeltelijke uitneembare gebitsprothese. Bij een gedeeltelijke gebitsprothese zal de kaak in zijn normale conditie blijven.

 

Er zijn twee soorten uitneembare gebitsprotheses: de kunstofprothese (plaatje) of de metalen frameprothese. U kunt samen met de tandprotheticus kijken welke gebitsprothese het beste bij uw gebitssituatie past.

 

Wat is een kunststofprothese (plaatje)?

Een kunststofprothese is een tandvleeskleurige plaatje van kunststof waar de kunsttanden op zijn bevestigd. Net als een klassieke kunstgebit zit deze gebitsprothese niet in de kaak verankerd, maar klemt tegen de eigen tanden en kiezen. Het voordeel van een kunstofprothese is dat het een stuk goedkoper is dan een metalen frameprothese. Daarnaast zijn er ook gemakkelijker meer tanden of kiezen aan het plaatje toe te voegen. Dit kan handig zijn wanneer u nog meer tanden of kiezen verliest.

 

Wat is een metalen frameprothese?

Een metalenframeprothese is een metalen constructie waar de vervangende kunsttanden in zijn verwerkt. Het frame wordt met zogenaamde ankers vastgezet aan de omringende tanden of kiezen, die daardoor de druk van het kauwen zullen opvangen. Hiervoor worden speciale steuntjes geslepen op de tanden en kiezen die als steunpunt dienen. Om deze tanden en kiezen komen metalen haakjes die voor het houvast zorgen. Een frameprothese biedt een zeer stabiele oplossing met veel draagcomfort. De kans op breuk is bij de frameprothese zeer kein. Daarnaast brengt het geen schade toe aan uw tandvlees of eigen tanden en kiezen. Het kaakbot zal met een frameprothese minder snel slinken waardoor de prothese altijd goed blijft passen en lang mee gaat.

 

Wat kost een gedeeltelijke prothese?

In tegenstelling tot een volledige gebitsprothese wordt de gedeeltelijke prothese niet vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten voor een gedeeltelijke prothese of aanpassingen hieraan zult u zelf moeten bekostigen. In sommige gevallen kan de prothese vergoed worden wanneer u aanvullend verzekerd bent. De exacte prijs verschilt per gebitssituatie. Voor de prijzen kunt u beste contact met ons opnemen!

Kan ik beter voor kunststofprothese of metalen frameprothese kiezen?

In overleg met de tandarts kunnen wij u helpen beslissen welk type gedeeltelijke prothese voor u het meest geschikt is. Dit is afhankelijk van verschillende aspecten zoals; verwachte levensduur van de nog bestaande tanden en kiezen en natuurlijk ook heel belangrijk uw financiële situatie en eventuele aanvullende zorgverzekering.

 

Belangrijk om te weten: Een gedeeltelijke gebitsprothese wordt alleen gemaakt op verwijzing van een tandarts. U bent uiteraard wel altijd welkom voor gratis advies bij ons op de praktijk.

Van der Male Tandprothetiek - Frame

Verzeker nu uw plek voor een Gratis Kunstgebit Check-up!

Klik op onderstaande button om uw plek voor een Gratis Kunstgebit Check-up te verzekeren. Een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met up op!

Wat klanten over ons zeggen:

Neem contact met ons op!

    Uw gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen of een ​​afspraak te maken.

    Zie ook onze privacyverklaring.