​Het verschil tussen een tandarts en een tandprotheticus bij het verkrijgen van een kunstgebit

De experts van Van der Male leggen uit:

Wat maakt een tandprotheticus anders dan een tandarts en waarom kiezen voor een kunstgebit bij een tandprotheticus?

Ontdek nu enkele redenen waarom het raadzaam is om naar een tandprotheticus te gaan voor een kunstgebit en hoe ze verschillen van een tandarts:

 

​Expertise en specialisatie

Een tandprotheticus is specifiek opgeleid en heeft uitgebreide ervaring in het vervaardigen en aanpassen van gebitsprotheses. Daarnaast hebben ze ook alle kennis betreft de anatomie van de mond en begrijpen de uitdagingen die  gepaard gaan met het creëren van een comfortabel en goed passend kunstgebit. Tandartsen daarentegen hebben een breder scala aan taken en zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde.

 

Begeleiding en nazorg

Een tandprotheticus biedt ook begeleiding en nazorg aan de patiënten. Een tandprotheticus geeft advies over het dragen en onderhouden van het kunstgebit, evenals tips om eventuele ongemakken te verminderen. Bovendien kan een tandprotheticus aanpassingen en reparaties uitvoeren wanneer dat nodig is, om ervoor te zorgen dat uw kunstgebit altijd goed past en functioneert. Tandartsen kunnen ook advies geven over mondverzorging, maar hun focus ligt doorgaans op algemene tandheelkundige zorg en behandelingen.

 

Nieuwste technieken

Een tandprotheticus blijft altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en materialen in het vakgebied. Bij van der Male Tandprothetiek wordt er gewerkt met de nieuwste digitale technieken. Hierdoor is het proces een stuk sneller en hoeft u niet te happen. Samen zorgen we er voor dat u met een perfect passende gebitsprothese de deur uit loopt!

 

Het kiezen van een tandprotheticus voor uw kunstgebit biedt dus vele voordelen. Tandartsen spelen echter ook een belangrijke rol in het verwijzen naar een tandprotheticus en het bieden van algemene tandheelkundige zorg. Een goede samenwerking tussen een tandarts en een tandprotheticus zorgt voor uitgebreide tandheelkundige zorg en een optimale oplossing voor elke gebitssituatie!

 

Wist u dat u voor een normale gebitsprothese ook zonder verwijzing van een tandarts bij ons terecht kunt?

Overweegt u ook de stap naar een digitale prothese?

Meld u aan via onderstaande button voor een gratis kennismaking in een van onze vestigingen in Dordrecht of Zwijndrecht:

Van der Male Tandprothetiek - Edwin van der Male

‘We zijn overgestapt op de digitale prothese. Met deze nieuwe technieken kunnen wij niet alleen een stuk efficiënter werken, maar is de behandeling ook een stuk comfortabeler voor de patiënt. Veel mensen zijn nogal angstig voor een nieuw kunstgebit. Met dit fijne behandeltraject lopen zelfs de meest angstige patiënten met een glimlach de deur uit. Wij zweren bij een digitale prothese! U bent van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking’

 

Edwin van der Male, Eigenaar en Tandprotheticus TPP van der Male

Wat klanten over ons zeggen:

Uw voordelen bij Van der Male

Doorverwijzing nieuw gebit niet nodig
Happen in klei verleden tijd

Dankzij onze nieuwste technieken is happen verleden tijd. In plaats daarvan maken wij gebruik van een nauwkeurige mondscanner.

het digitale kunstgebit
Snelle behandeling

Bij ons heeft u al een nieuwe gebitsprothese in slechts 2 tot 4 afspraken!

nieuw kunstgebit of gedeeltelijke prothese
Gespecialiseerd in mensen met angst

Bent u angstig voor een behandeling? Geen zorgen! Wij zorgen dat de behandeling voor u zo comfortabel mogelijk is.

gratis advies en informatie
Uw specialist sinds 22 jaar

Ons team van experts heeft al 22 jaar ervaring met het verzorgen van de best passende gebitsprotheses.

Neem contact met ons op!

    Uw gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen of een ​​afspraak te maken.

    Zie ook onze privacyverklaring.