Hoe wij werken

Het stappenplan voor uw nieuwe gebitsprothese

Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van uw gebitsprothese werkt de tandprotheticus zelf aan uw nieuwe gebit.
Van der Male Tandprothetiek - Intakegesprek en mondonderzoek

1. Intakegesprek en mondonderzoek

Het intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend

Iedereen is uniek en geen behandeling is hetzelfde. Daarom starten wij elk behandelingstraject met een intakegesprek. Dit intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit intakegesprek wordt een mondonderzoek gedaan, uw eventuele prothese bekeken en uw klachten en persoonlijke wensen besproken. Zo komen we samen met u tot de beste oplossing. Op basis van een mondonderzoek wordt het mogelijke behandelplan en de bijbehorende kosten besproken. Na een akkoord op het voorgestelde behandelplan worden er vervolgafspraken gemaakt.

Van der Male Tandprothetiek - Het maken van de eerste afdrukken van de kaak

2. Maken van de eerste afdrukken

De eerste afdrukken van de kaak

Met de eerste afdrukken van de kaak wordt in ons laboratorium een gipsmodel gemaakt.

Van der Male Tandprothetiek - Het maken van de definitieve precisieafdrukken van de kaak

3. Maken van de definitieve afdrukken

Het maken van de definitieve precisieafdrukken van de kaak

Op uw gebitsmodel worden afdruklepels gemaakt die volledig aan uw kaak zijn aangepast, de individuele lepels. Met deze afdruklepels worden de kaken precies afgedrukt voor de juiste pasvorm.

Van der Male Tandprothetiek - Het vaststellen van de beetbepaling boven en onderkaak

4. Vaststellen van de beetbepaling

Het vaststellen van de beetbepaling tussen boven- en onderkaak

In deze fase bepalen wij hoe de tanden en kiezen op elkaar moeten komen. Dit is belangrijk omdat kaakgewrichten alleen goed functioneren als de kiezen recht op elkaar komen. Uw kaakgewrichten mogen niet naar links of rechts glijden bij het dichtbijten. Na de beetbepaling kunt u samen met de tandprotheticus de kleur en vorm van de tanden uitkiezen. Ook wordt er besproken wat de wensen zijn van de stand van de tanden (levendig, of netjes naast elkaar). Misschien bent u tevreden met de vorm van de tanden van uw oude kunstgebit. Of wilt u uw eigen tanden van vroeger na laten maken en heeft u een foto waar u lachend op staat. Bij uw kunstgebit aanmeten bent u degene die bepaalt hoe u eruit gaat zien! Wij geven u hierbij uiteraard advies.

Van der Male Tandprothetiek - Het passen van de proef gebitsprothese

5. Passen van de proefprothese

Het passen van de proefprothese en uitvoeren van eventuele correcties

U kunt uw proefprothese passen. Tijdens het passen controleren wij o.a. of de kiezen goed op elkaar sluiten, de lippen en kaken goed gevuld zijn, of de tanden mooi bij u passen. Het is mogelijk om eventuele aanpassingen te doen om ervoor te zorgen dat het gebit goed past. Pas als alles in orde is wordt uw gebitsprothese definitief gemaakt.

Uw kunstgebit laten controleren

6. Plaatsen van de definitieve prothese

Het plaatsen van de definitieve prothese in de mond

Uw nieuwe gebitsprothese is klaar. Bij het plaatsen controleren wij of de kiezen goed op elkaar sluiten en of er geen pijnlijke plekken zijn. U kunt direct uw nieuwe gebitsprothese meenemen.

Van der Male Tandprothetiek - Nacontrole van de gebitsprothese

7. Nacontrole

Door regelmatig uw gebitsprothese te laten controleren voorkomt u klachten

Veel mensen die een gebitsprothese dragen gaan nooit op controle. Bij een volledige gebitsprothese (kunstgebit) slinken de kaken na verloop van tijd. De onderkaak slinkt sneller dan de bovenkaak, waardoor de gebitsprothese los kan gaan zitten en klachten veroorzaakt. Door regelmatig uw gebitsprothese te laten controleren voorkomt u klachten en gaat uw prothese langer mee.

Voor het aanmeten van een nieuw kunstgebit of reparatie heeft u géén verwijzing nodig van uw tandarts of huisarts

Wennen aan uw nieuwe gebitsprothese

 

Een nieuwe gebitsprothese kan tijdelijk ongemak geven. Het gebit heeft een andere vormgeving en de tanden en kiezen raken elkaar anders. Uw nieuwe gebitsprothese functioneert anders dan uw oude gebit. Het praten, afbijten en kauwen van eten zal in het begin weer wennen zijn. Het zal enige weken duren voor de prothese is ingedragen.

Behandeltraject

Ondanks alle aandacht en zorg die er aan u en uw prothese wordt gegeven, kan het zijn dat er tijdens het indragen pijnlijke plekken ontstaan. Maak een afspraak voor controle. Wij zijn er niet alleen om uw nieuwe kunstgebit te maken, maar ook om nazorg te verlenen. Het is voor ons een kleine moeite om de pijnlijke plek te lokaliseren en weg te halen in de prothese. Slijp of vijl zelf niet aan uw prothese, dit doet meer kwaad dan goed en u raakt uw garantie kwijt.