Immediaatprothese – uw eerste Kunstgebit

Wat is een Immediaatprothese?

Een immediaatprothese (ook wel noodgebit genoemd) is uw eerste kunstgebit. Het noodgebit wordt aangemeten wanneer u uw eigen tanden en kiezen nog heeft. De noodprothese wordt direct na het trekken van de tanden en kiezen op de kaak geplaatst. Op deze manier zorgen we ervoor dat u niet zonder tanden hoeft te lopen. Uw draagt uw immediaatprothese maximaal een jaar tot u overstapt naar uw definitieve gebitsprothese.

De behandeling voor een immediaatprothese wordt in samenwerking met een tandarts of kaakchirurg uitgevoerd. Wanneer u er angstig bent kunt u zich ook laten behandelen via de narcose tandarts.

 

Wennen aan uw eerste kunstgebit

In het begin is het even wennen aan uw nieuwe kunstgebit. Dit is heel normaal. Niet alleen uw uiterlijk van een kunstgebit verandert als u in de spiegel kijkt, ook het gevoel in uw mond is bij een kunstgebit anders. Daarom is het belangrijk om de prothese ten alle tijden in te houden, zodat de kaak en mond eraan wennen. Het kan enkele weken duren voordat u hieraan gewend bent. Soms krijgt u ook last van drukplekken. Deze zullen na verloop van tijd minder worden. Ook kan het eten en praten met uw eerste gebitsprothese wat onwennig aanvoelen. Uiteindelijk went uw mond aan het nieuwe gebit en zult u merken dat de ongemakken verdwijnen!

 

Wat kost een immediaatprothese?

Zowel de noodprothese als definitieve prothese worden voor ten minste 75% vergoed vanuit je basisverzekering. Bent u aanvullend verzekerd? Dan kan de vergoeding zelfs oplopen tot 100%. De prijzen verschillen per verzekeraar. Wilt u weten wat een immediaatprothese u gaat kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Een immediaatprothese wordt alleen gemaakt op verwijzing van een tandarts!

Voordelen van een immediaatprothese bij TPP van der Male:

✅ Happen in klei is niet nodig

✅ Een immediaatprothese in slechts 2 tot 4 afspraken

✅ Gespecialiseerd in angstpatiënten

✅ Wij werken samen met alle zorgverzekeraars

Van der Male Tandprothetiek - Volledige gebitsprothese

Verzeker nu uw plek voor een Gratis Kunstgebit Check-up!

Klik op onderstaande button om uw plek voor een Gratis Kunstgebit Check-up te verzekeren. Een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met up op!

Wat klanten over ons zeggen:

Neem contact met ons op!

    Uw gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen of een ​​afspraak te maken.

    Zie ook onze privacyverklaring.