Klikgebit – een kunstgebit op implantaten

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit of implantaatprothese is een gebitsprothese dat bevestigd wordt op implantaten in uw kaak. Een klikgebit kan zowel voor de onder- als bovenkaak worden gemaakt. De implantaten zullen worden geplaatst door een tandarts-implantoloog. Hij zal beoordelen hoeveel implantaten er geplaatst zullen worden. De gebitsprothese zit stevig, waardoor u weer vrijuit kunt praten en lachen, zonder angst dat uw gebit losschiet.

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor een klikgebit?

Een loszittend kunstgebit kan pijn en ongemak veroorzaken in de mond. Wanneer uw kunstgebit los in de mond zit kan dit soms verholpen worden met een rebasing. Het kunstgebit wordt dan opgevuld, zodat deze weer perfect aansluit op de kaak. In sommige gevallen is de kaak zover geslonken dat het opvullen van het kunstgebit geen oplossing meer biedt. In dit geval komt u in aanmerking voor een klikgebit.

 

Wat is het verschil tussen een implantoloog en tandprotheticus?

Een tandarts-implantoloog verzorgt het vastzittende deel (implantaat) en een tandprotheticus verzorgt het uitneembare deel (prothese). De tandprotheticus en de tandarts-implantoloog werken nauw samen, maken duidelijke afspraken en informeren elkaar. In het algemeen begint u bij een tandprotheticus met een intakegesprek en indien noodzakelijk wordt u doorverwezen naar de tandarts-implantoloog.

 

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel en wordt als schroef in de kaak geplaatst. Een implantaat komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen hebben gestaan. Voor het vastklikken van een prothese volstaan slechts 2 of 4 implantaten per kaak.

 

Waar is een implantaat van gemaakt?

Een implantaat is gemaakt van zuiver titanium en wordt niet door het lichaam afgestoten. Het implantaat heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang.

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving geplaatst door een tandarts-implantoloog. Een kaak heeft 8 tot 10 weken nodig om het bot te laten vastgroeien rondom het implantaat. De tandarts-implantoloog informeert de tandprotheticus op het moment dat de implantaten geheel vastzitten in het bot en de tandprotheticus uw gebitsprothese kan gaan maken.

Van der Male Tandprothetiek - Klikgebit
Van der Male Tandprothetiek - Implantaten

Verzeker nu uw plek voor een Gratis Kunstgebit Check-up!

Klik op onderstaande button om uw plek voor een Gratis Kunstgebit Check-up te verzekeren. Een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met up op!

Wat klanten over ons zeggen:

Neem contact met ons op!

    Uw gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen of een ​​afspraak te maken.

    Zie ook onze privacyverklaring.