Klikprothese

Een loszittend kunstgebit kan pijn en ongemak veroorzaken in de mond. Een klikprothese of implantaatprothese is een gebitsprothese wat bevestigd wordt op implantaten in uw kaak. De gebitsprothese zit stevig, waardoor u weer vrijuit kunt praten en lachen, zonder angst dat uw gebit losschiet.

 

Wat is het verschil tussen een implantoloog en tandprotheticus?

Een tandarts-implantoloog verzorgt het vastzittende deel (implantaat) en een tandprotheticus verzorgt het uitneembare deel (prothese).

 

De tandprotheticus en de tandarts-implantoloog werken nauw samen, maken duidelijke afspraken en informeren elkaar. In het algemeen begint u bij een tandprotheticus met een intakegesprek en indien noodzakelijk wordt u doorverwezen naar de tandarts-implantoloog.

 

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel en wordt als schroef in de kaak geplaatst. Een implantaat komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen hebben gestaan. Voor het vastklikken van een prothese volstaan slechts 2 of 4 implantaten per kaak.

 

Waar is een implantaat van gemaakt?

Een implantaat is gemaakt van zuiver titanium en wordt niet door het lichaam afgestoten. Het implantaat heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang.

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving geplaatst door een tandarts-implantoloog. Een kaak heeft 8 tot 10 weken nodig om het bot te laten vastgroeien rondom het implantaat. De tandarts-implantoloog informeert de tandprotheticus op het moment dat de implantaten geheel vastzitten in het bot en de tandprotheticus uw gebitsprothese kan gaan maken.

Van der Male Tandprothetiek - Klikgebit
Van der Male Tandprothetiek - Implantaten