Kunstgebit (volledige gebitsprothese)

Wat is een Kunstgebit?

Een kunstgebit (ook wel volledige gebitsprothese genoemd) is een hulpmiddel dat de natuurlijke tanden vervangt. Een kunstgebit kan een geweldige oplossing zijn voor mensen die de meeste van hun natuurlijke tanden missen. Een volledige gebitsprothese helpt bij het vermogen om goed te kauwen, het spreken te herstellen, het uiterlijk te verbeteren en ondersteunen ook de gezichtspieren zoals lippen en wangen. Een volledige gebitsprothese heeft regelmatig zorg en onderhoud nodig en moeten na verloop van tijd mogelijk worden opgevuld of vervangen.

 

Kiezen voor een Kunstgebit

U kunt zelf niet kiezen voor een gebitsprothese, hiervoor is er altijd een verwijzing van de tandarts nodig. Tandartsen besluiten wanneer u kunt overstappen op een kunstgebit. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u tanden of kiezen mist, maar ook wanneer uw eigen gebit ernstig aan het verslechteren is. Slechte tanden worden getrokken en hiermee voorkomt u dat uw slechte elementen uw gezonde tanden of tandvlees aantasten.

 

Voordelen van een Kunstgebit

Een kunstgebit vervangt missende of slechte tanden en hersteld hiermee ook het uiterlijk van uw gebit. Een kunstgebit wordt geheel naar uw wensen ontworpen zodat u weer met zelfvertrouwen in de spiegel kijkt.

 

Verbeterde functionaliteit

Een kunstgebit kan bijdragen aan het herstellen van de spraak. Een kunstgebit kan helpen om de gaten op te vullen die zijn ontstaan door ontbrekende tanden, wat het vermogen van een persoon om duidelijk te spreken kan verbeteren. Ze kunnen het ook gemakkelijker maken om op voedsel te kauwen, wat de algehele voeding van een persoon kan verbeteren.

 

Verbeterde mondgezondheid

Een kunstgebit helpt om de algehele mondgezondheid van een persoon te verbeteren, door te voorkomen dat de resterende natuurlijke tanden verschuiven. Ook voorkom je met een kunstgebit dat gezonde elementen worden aangetast. Een kunstgebit helpt ook om het kaakbot en tandvlees gestimuleerd te houden, wat krimp en achteruitgang van het kaakbot kan voorkomen.

 

Betaalbare oplossing

Een kunstgebit is een betaalbare en kosteneffectieve oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden, vooral in vergelijking met andere opties zoals losse tandheelkundige implantaten. Een volledige gebitsprothese gaat ook meerdere jaren mee met de juiste zorg en onderhoud.

 

Gemakkelijk te onderhouden

Een volledige gebitsprothese is makkelijk te verwijderen, schoon te maken en te onderhouden. Ze hebben ook geen speciale zorg nodig, zoals die voor tandheelkundige implantaten.

 

Aanpasbaar

Een kunstgebit kan worden aangepast aan unieke behoeften, zoals de grootte en vorm van de mond, de beet van de patiënt en de mate van moeite met spreken of eten.

 

Het wordt aanbevolen om uw tandarts of tandprotheticus te raadplegen om uw specifieke behoeften te evalueren en de beste optie voor u aan te bevelen. Ze kunnen ook de voor- en nadelen van elke optie met u bespreken en u helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Een goede Gebitsprothese draagt bij aan kwaliteit van leven

Wij proberen een zo stabiele en natuurlijke prothese te maken waarbij functie en esthetiek in balans zijn. Soms kunnen de kaken zeer slecht zijn waardoor het niet meer mogelijk is om een stabiele prothese te maken. Dan geven wij meestal het advies om een klikgebit te maken.

Van der Male Tandprothetiek - Volledige gebitsprothese

Verzeker nu uw plek voor een Gratis Kunstgebit Check-up!

Klik op onderstaande button om uw plek voor een Gratis Kunstgebit Check-up te verzekeren. Een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met up op!

Wat klanten over ons zeggen:

Neem contact met ons op!

    Uw gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen of een ​​afspraak te maken.

    Zie ook onze privacyverklaring.